«Δείπνο Βασιλισσών» του Βαλεντίνου Τσίλογλου

175

Δραματουργική επεξεργασία: Βαλεντίνος Τσίλογλου
Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία: Βαλεντίνος Τσίλογλου
Κοστούμια: Μάριος Καραβασίλης, Γιώργος Λιγνός
Βοηθός Σκηνοθέτης: Δέσποινα Τοπάλογλου
Φωτογραφία – Promo Video:  Γιάννης Βολιώτης – “Full Frame”
Καπέλα video: “Κoukles Club Athens”
Επιμέλεια μακιγιάζ: Βίνα Ευστρατιάδου
Εκτέλεση μακιγιάζ: Απόφοιτοι των «ΙΕΚ ΑΚΜΗ»
Επιμέλεια μαλλιών: Σπύρος Δασκάλου
Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις & Οπτική Επικοινωνία: “Liaison”

Ερμηνείες, με αλφαβητική σειρά: Xριστιάννα Ανανιάδου, Καίτη Βαρβαρέσου, Λεωνίδας Μικρόπουλος, Λούλα Τριανταφύλλου, Βαλεντίνος Τσίλογλου, Ζωή Χριστοδουλάκη

 Μετά τη θεατρική παράσταση «Ύποπτη για τον φόνο μου», o Bαλεντίνος Τσίλογλου επιστρέφει για 2η χρονιά με τη μαύρη κωμωδία «ΔΕΙΠΝΟ ΒΑΣΙΛΙΣΣΩΝ» που υπογράφει και σκηνοθετεί ο ίδιος, στο θέατρο «ΠΚ». 

Τρεις φίλες από τα παλιά συγκατοικούν για μια εβδομάδα. Η απατημένη Κλεοπάτρα, η αδειούχα Αμαλία και η απολυμένη Ελισάβετ. Στο σπίτι μπαινοβγαίνει και ο Ζαν, φοιτητής δραματικής σχολής. Την παρέα συμπληρώνει η Μπέμπα, μητέρα τής Αμαλίας. Ο αιφνίδιος ερχομός τού γοητευτικού Κάρολου αναστατώνει τους πάντες, φιλίες ετών δοκιμάζονται, ενώ αποκαλύπτονται και κρυμμένα μυστικά. 

Μια σπαρταριστή μαύρη κωμωδία, με πολύ έντονο ρυθμό, γεμάτη γέλιο και ανατροπές. Παράσταση άξια συγχαρητηρίων για την ευρηματική σκηνοθεσία τού Βαλεντίνου Τσίλογλου (βοηθός σκηνοθέτης η Δέσποινα Τοπάλογλου) και τα εξαίρετα κοστούμια των Μάριου Καραβασίλη και Γιώργου Λιγνού. Η Χριστιάννα Ανανιάδου είναι καταπληκτική ως απατημένη οικοδέσποινα. Η Καίτη Βαρβαρέσου,  πολύ καλή ηλικιωμένη ανάπηρη. Ο Λεωνίδας Μικρόπουλος, άριστος Κάρολος. Η Λούλα Τριανταφύλλου, εξαιρετική Αμαλία. Ο Βαλεντίνος Τσίλογλου, απολαυστικός στον «ιδιαίτερο» ρόλο του και η Ζωή Χριστοδουλάκη, υπέροχη Ελισάβετ. Όλοι οι ερμηνευτές κινήθηκαν άψογα, αποδίδοντας με γκροτέσκο τρόπο τούς ξεχωριστούς ρόλους τους ή παρωδώντας τους. Κωμωδία καταστάσεων, της οποίας η δράση κορυφώνεται σταδιακά, μέσα από ανατροπές κι αιφνίδια γεγονότα. Υπερβολές, ακραίες καταστάσεις, τραγούδια και ατάκες από τον παλιό – καλό ελληνικό κινηματογράφο προσφέρουν πολύ γέλιο, ακόμα και την αυθόρμητη συμμετοχή των θεατών, με όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν επί σκηνής. Πετυχημένα τα σκηνικά τού Βαλεντίνου Τσίλογλου. Τέλειο το μακιγιάζ των ηθοποιών, όπως το εμπνεύστηκε η Βίνα Ευστρατιάδου και το εκτελούν απόφοιτοι των «ΙΕΚ ΑΚΜΗ». Θεσπέσιες οι κομμώσεις τού Σπύρου Δασκάλου Οι θεατές καταχειροκρότησαν όλους τους συντελεστές, στο τέλος, παρακολουθώντας μια κεφάτη και ξεκαρδιστική κωμωδία.

 

Κάθε Πέμπτη: 21.15 
Θέατρο «ΠΚ»
Κασομούλη 30 και Ρενέ Πυώ 2, Νέος Κόσμος
Τηλ: 2109011677
Email: info@pktheater.gr 
Website: www.pktheater.gr/

Νίκος Μπατσικανής