«Δεν είναι παιχνίδι – Είναι η ζωή μας», της θεατρικής ομάδας «Ανδρομέδα»

16

Συγγραφή έργου – Σύνθεση κειμένων: Θεατρική Ομάδα «Ανδρομέδα»

Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Παναγιώτης Ι.Ε. Βασιλείου και Αναστασία Τσούτση

Εικαστική Επιμέλεια – Σκηνογραφία: “The Krank”

Μουσική σύνθεση: “Solmeister”

Τeaser – Trailer παράστασης: Βίνα Σέργη

Γραφιστική Επιμέλεια: “Νοve Graphics”

Sound design: Γιάννης Ανδριτσόπουλος

Φωτογραφίες παράστασης: “Τhe Krank”

 

Ερμηνείες: Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Σοφία Ρούβα, Αναστασία Τσούτση

 

Τρεις γυναίκες περνούν ένα βράδυ πίνοντας και συζητώντας. Μαζί τους βρίσκεται και η ανήλικη αδερφή της οικοδέσποινας. Όλες είναι διαφορετικές μεταξύ τους, σε ηλικία, εμπειρίες και νοοτροπία. Εξομολογούνται ιστορίες στις οποίες έχουν υπάρξει θύματα ή θύτες μέσω διαδικτύου, όπως: εκβιασμοί, sextortion, revenge porn, bullying, απάτες και ο εθισμός στο διαδίκτυο. Οι τέσσερις ηρωίδες αποκαλύπτουν και αποκαλύπτονται.

Για μία ακόμη φορά, η ομάδα «Ανδρομέδα» καταπιάνεται με ένα «καυτό» κοινωνικό θέμα, σε μια παράσταση – καταγγελία, βασισμένη σε μαρτυρίες ανθρώπων – θυμάτων ή θυτών, γεγονός που μας αφορά όλους. Σκοπός του έργου είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό, προφυλάσσοντάς μας από τις «κακοτοπιές» του διαδικτύου και αυτό είναι πολύ σημαντική προσφορά. Όπως είναι γνωστό, και στην αρχαία Ελλάδα το Θέατρο είχε και παιδευτικό σκοπό, γι’ αυτό και οι θεατές μπορούσαν να το παρακολουθήσουν δωρεάν.

Το έργο και τη σύνθεση των κειμένων έγραψε κι επεξεργάστηκε η Ομάδα. Η ιδιαίτερη σκηνοθεσία και  οι επιλεγμένοι φωτισμοί, αμφότερα είναι εμπνευσμένα από το θέμα και ανήκουν στον Παναγιώτη Ι.Ε. Βασιλείου και την Αναστασία Τσούτση. Η ατμοσφαιρική εικαστική επιμέλεια και η σκηνογραφία είναι του εικαστικού “The Krank”, ενώ η μουσική σύνθεση, του μουσικού – ράπερ “Solmeister”.

Οι τέσσερες ηθοποιοί: Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Σοφία Ρούβα και Αναστασία Τσούτση, «καλωδιωμένες», στην πραγματικότητα αλλά και μεταφορικά, «ενδύθηκαν», στην κυριολεξία, τους ρόλους τους και τους απέδωσαν απολύτως πειστικά, σε βαθμό που οι θεατές ταυτιστήκαμε μαζί τους, βιώνοντας τα όσα τραγικά αφηγούνται, ερμηνεύοντάς τα, επί σκηνής.  Μια γροθιά στο στομάχι μας, που εξηγεί, ως έναν βαθμό, και την ερημιά του ανθρώπου στην εποχή μας, με την ηλεκτονικο-ποίηση των πάντων, πέραν των κινδύνων που κρύβει η χρήση του διαδικτύου. Θερμά συγχαρητήρια. (Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά)

Η παράσταση «Δεν είναι Παιχνίδι» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και με τη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ.

Τελευταία παράσταση: Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023

 

Θέατρο «ΝΟΥΣ»

Τροίας 34 και Πατησίων, Αθήνα

210 8237 333

info@theatrenous-creativespace.com

 

Νίκος Μπατσικανής, κριτικός Θεάτρου,

μέλος τής Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών