«Η playlist μιας faultless μητρότητας», της Ευαγγελίας Γατσωτή

12

«Η playlist μιας faultless μητρότητας», της Ευαγγελίας Γατσωτή

 

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου – Έλενα Τυρέα

Σκηνικά: Αγγελίνα Παγώνη

Κοστούμια: Αγγελίνα Παγώνη

Μουσική: Μουσική Επιμέλεια –Musicediting: Χριστίνα Σιμιτζή

Φωτισμοί: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Χορογραφία: Αναστασία Γεωργαλά

Φωτογραφίες: Αγγελίνα Παγώνη

 

Ερμηνείες: Αλέξανδρος Δαρμανής, Έλη Δρίβα, Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, Δήμητρα Σύρου

 

Το πρωτότυπο νεοελληνικό έργο με τίτλο «Η playlist μιας faultless μητρότητας», της Ευαγγελίας Γατσωτή, παρουσιάζεται στο θέατρο Vault, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και Έλενας Τυρέα. Αντλεί την αρχική του έμπνευση από τη «Φθινοπωρινή Σονάτα», του κορυφαίου Σουηδού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (Ingmar Bergman‎‎, 1918 – 2007). 

Η Μπούλετ, διάσημη Dj της  Underground Σκηνής των 80’s, έζησε απορροφημένη από την καριέρα της, παραμελώντας τις δυο κόρες της, Σοφία και Νόη. Ζει στον «δικό της κόσμο», χάνοντας την κηδεμονία της μικρής της κόρης, που είναι ένα κορίτσι με κινητικά προβλήματα. Με το τέλος της καριέρας της αποσύρεται σε ένα κτήμα, όπου συγκατοικεί με τη μοναδική της φίλη. Μετά από χρόνια, όταν χάνεται η φίλη της, αποφασίζει να κάνει ένα δυναμικό comeback στη ζωή των παιδιών της. Η μεγάλη της κόρη είναι παντρεμένη με έναν καλλιτέχνη και ζει με τη μικρότερη αδερφή της. Η επιστροφή της μητέρας και τα τραύματα της απουσίας της δεν έχουν επουλωθεί. Σε συνδυασμό με το πώς ζουν οι δύο κοπέλες, τα γεγονότα παίρνουν απρόσμενη τροπή και το κουβάρι της ζωής ξετυλίγεται με τρόπο που αποκαλύπτει χαρακτήρες, συμπεριφορές και συνέπειες.

Σκηνοθετικό σημείωμα: «Η Σοφία και η Νόη, οι δυο κόρες μιας μητέρας αφοσιωμένης στην καριέρα της και εθισμένης στον αλκοολισμό και όχι μόνο, έχουν αναπτύξει προσωπικότητες με χαμηλή αυτοεκτίμηση, φόβο εγκατάλειψης, δύσκολες κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις.

Οι δυο αδερφές, αν και διαφορετικές προσωπικότητες, συνδέονται μεταξύ τους δημιουργώντας σχέση εξάρτησης. Δυσκολεύονται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και μέσα από το κοινό τους βίωμα ενώνονται παρά τις όποιες συγκρούσεις και τον όποιο ανταγωνισμό μπορεί να έχουν.

Η απουσία της μητέρας επηρεάζει και τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με τους άλλους. Η συναισθηματική αστάθεια και η έλλειψη εμπιστοσύνης δυσκολεύουν την επικοινωνία και τη δημιουργία υγιών σχέσεων.

Η επούλωση των τραυμάτων, είναι επώδυνη αλλά και λυτρωτική. Η επιστροφή της μητέρας ανατρέπει ευαίσθητες και ψευδείς ισορροπίες και οδηγεί στην αποδοχή και στην ανακάλυψη της δύναμης που πηγάζει από τη συγχώρεση, την αυτοαναγνώριση και την αυτοαποδοχή.

Ακροβατώντας ανάμεσα στον συμβολισμό και τον ρεαλισμό προχωρήσαμε στη σκηνοθεσία του πρωτότυπου αυτού έργου. Μια ιστορία για το τότε και το τώρα, με τις μνήμες, τις σχέσεις, τις απώλειες, τις αδυναμίες, τις ανατροπές και τις αναθεωρήσεις.

Με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και συντελεστών, παραδίδουμε μια playlist με αγάπη σε όλους, όλες, όλα»

 

Οι σκηνοθέτιδες: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου και Έλενα Τυρέα (Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριάνθη Κολιάκη), αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο το κοινωνικό δράμα της Ευαγγελίας Γατσωτή, φέρνοντας στην επιφάνεια όλα όσα συμβαίνουν στη σύγχρονη κοινωνία, έστω κι αν δεν γίνονται αντιληπτά.

Στο ωραίο αποτέλεσμα συνέβαλαν και οι υπόλοιποι συντελεστές της πάράστασης: Σκηνικά και κοστούμια η Αγγελίνα Παγώνη. Μουσική Επιμέλεια  και Musicediting η Χριστίνα Σιμιτζή. Φωτισμοί η Χριστίνα Φυλακτοπούλου και Χορογραφία η Αναστασία Γεωργαλά.

 

Οι ερμηνείες των ηθοποιών εξαιρετικές, φώτισαν τους ιδιαίτερους χαρακτήρες, με αξιοζήλευτο τρόπο. Η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου ως μητέρα, η Έλη Δρίβα στο ρόλο της ανάπηρης κόρης, η Δήμητρα Σύρου, άλλη κόρη, και ο Αλέξανδρος Δαρμανής ως σύζυγός της. Θερμά συγχαρητήρια!

Διάρκεια: 70΄ λεπτά

Παραστάσεις: Σάββατο στις 18.15 και Κυριακή στις 21.15

 

«Πολυχώρος Vault»,

Μελενίκου 26, Βοτανικός (πλησιέστερος Σταθμός Μετρό: «Κεραμεικός»)

Τηλέφωνα: 213 0356472 και 6949534889

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 11:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00)

 

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15 ευρώ.

Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10 ευρώ.

Ατέλειες: 5 ευρώ

Πληροφορίες: Προπώληση: more.com

Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/i-playlist-mias-faultless-mitrotitas/

 

Νίκος Μπατσικανής, ποιητής, συγγραφέας, κριτικός Θεάτρου,

μέλος τής Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών