Δημήτρης Γ. Κιουσόπουλος

Ο Δημήτρης Γ. Κιουσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων (1997), αριστούχος πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002) και κάτοχος τίτλου Master of Research του τμήματος Ιστορίας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, με ερευνητικό αντικείμενο την κοινωνική ιστορία της όπερας (2006).

Επίσης έχει σπουδάσει σε προπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και μεταπτυχιακά στην École des Hautes Études en Sciences Sociales στο Παρίσι και στο Berliner Kolleg für Vergleichende Geschichte Europas (Ελεύθερο Πανεπιστήμιο / Πανεπιστήμιο Χούμπολτ) στο Βερολίνο. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και ημερίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Γνωρίζει Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Γερμανικά. Από το 2013 αρθρογραφεί συστηματικά ως μουσικός δημοσιογράφος και κριτικός, ειδικευμένος στην κλασική μουσική και την όπερα, στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία (2013-2014) και Καθημερινή (2015 κ.ε.) και στα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά Σχεδία, www.androgr, Homme, www.deBop.gr, www.now24.gr, κ.α.

Είναι συνεργάτης και ανταποκριτής για την Ελλάδα του ιταλικού περιοδικού “L’ opera. International magazine”. Το 2017 πλαισίωσε, ως δόκιμο μέλος, την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.