«Η Ζωγραφιά Τού Θεού Νο 2», του Ιάκωβου Μυλωνά

49

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ιάκωβος Μυλωνάς

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Σκυλογιάννη

Σκηνικά: Ομάδα «ΙΑΜΥ»

Ενδυματολόγος: Πόπη Αρναούτη

Φωτισμοί: Ομάδα «ΙΑΜΥ»

Αφίσα: Ελένη Νικολουδάκη

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αναστασία Μυλωνά

Παραγωγή: «Πολιτιστικός σύλλογος Διαμαντάκι», τ/φ.: 6946046566

 

Ερμηνείες: Πρωταγωνιστούν: Ιάκωβος Μυλωνάς, Μαρία – Χριστίνα Τζαβάρα, Στεφανία Γκουρνέλου, Εύη Καραδήμα, Μαίρη Ανανιάδου, Στέφανος Κόλλας, Στρατούλα Αραμπατζή

 

Έργο βαθειά κοινωνικό. Δραματική κομεντί, με πρωταγωνιστές μια κοπέλα ΑμεΑ και τον αδελφό της, όπου προβάλλονται οι ιδιαίτερες ικανότητες των ατόμων ΑμεΑ, αποδεικνύοντας πως η αγάπη και η φροντίδα μπορούν να κάνουν θαύματα.

Ο Δημήτρης (Ιάκωβος Μυλωνάς), μετά τον θάνατο της μητέρας του, βρίσκεται στο πατρικό του σπίτι, στην Ελλάδα, όπου ζει και η ανάπηρη αδελφή του, Θεοδώρα = δώρο Του Θεού  (Μαρία – Χριστίνα Τζαβάρα). Είναι ερωτευμένος με την ψυχοθεραπεύτρια της αδελφής του, Διαλεχτή (Στεφανία Γκουρνέλου), η οποία, κάποια στιγμή, του ανακοινώνει πως περιμένει παιδί, γεγονός που πανικοβάλει τον Δημήτρη, καθώς είναι χωρίς εργασία, συνεπώς δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα για τις ανάγκες ενός σπιτικού, που θα περιλαμβάνει κι ένα μωρό. Στη ζωή των τριών εισβάλει και η πρώην σχέση του Δημήτρη, χορεύτρια Στέλλα (Εύη Καραδήμα),  η οποία, με διάφορα τεχνάσματα και ψέματα, εγκαθίσταται στο ίδιο σπίτι. Μέσα από ίντριγκες και ανατροπές, στις οποίες συμμετέχει και ο καινούργιος «εραστής» της Στέλλας, Νίκος (Στέφανος Κόλλας), δημιουργείται μια αδιέξοδη κατάσταση, που αδυνατεί να ξεμπλέξει ακόμα και η θεία των οικοδεσποτών (Μαίρη Ανανιάδου), παρότι πιο ώριμη και έξω από τα προβλήματα (μεταξύ των οποίων και η ανέχεια). Η Θοδώρα, όμως, ως ιδιοφυία και ζωγραφιά Του Θεού επί γης, ανακαλύπτει ένα θαυματουργό φάρμακο για τα μαλλιά, που θα τους φέρει πολλά χρήματα. Κάτω από τις νέες συνθήκες, οι μάσκες πέφτουν και η αλήθεια λάμπει.

Το έργο, μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, που είχε ως «Ζωγραφιά τού Θεού Νο 1», έγινε κινηματογραφική ταινία, με πρεμιέρα στον κινηματογράφο «ΙΝΤΕΑΛ», την Κυριακή 2 Απριλίου 2023.

Αξιοθαύμαστη παράσταση, στην οποία, μεταξύ άλλων, συμμετέχει ένα πραγματικό άτομο ΑμεΑ (Μαρία – Χριστίνα Τζαβάρα), γεγονός που την απογειώνει. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στη Μαρία – Χριστίνα Τζαβάρα για την ερμηνεία της, όσο και στον Ιάκωβο Μυλωνά, για τη συγκεκριμένη επιλογή του (που δεν είναι η μόνη), για τις ερμηνευτικές του ικανότητες, για τη συγγραφή ενός τέτοιου έργου καθώς και για τη σκηνοθεσία του (Βοηθός σκηνοθέτη η Κατερίνα Σκυλογιάννη). Πολύ καλές ερμηνείες από τη Μαίρη Ανανιάδου, τη Στεφανία Γκουρνέλου και τη χορεύτρια – ηθοποιό Εύη Καραδήμα (θαυμάσια), πλαισιωμένες από τον Στέφανο Κόλλα και τη Στρατούλα Αραμπατζή (συνοδός της Θεοδώρας). (Διάρκεια: 75 λεπτά)

 

Ημέρες & ώρα παραστάσεων: Σάββατο 22 Απριλίου 2023, Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, Παρασκευή 12 Μαΐου 2023, Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, στις 21.00

«Μέγαρο Μουσικής Αθηνών», Λεωφόρος Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης, του συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής»

Το Μέγαρο Μουσικής διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: TICKET SERVICES, – τηλεφωνικά: 2107234567, – on-line: www.ticketservices.gr

– εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

 

 Νίκος Μπατσικανής, ποιητής, συγγραφέας, κριτικός Θεάτρου,

μέλος τής Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών